Webhana je odgojno-edukativni internet magazin pokrenut u mjesecu ramazanu 1438. h.g./2017. godine. Webhana je nevladin, nestranački i neprofitni projekat.

Zvanična internet adresa Webhana odgojno-edukativnog internet magazina je www.webhana.com, a kontakt email adresa je webhana@webhana.com.

Želja je urednika Webhana internet magazina i pokretača projekta da kroz mozaik različitih tekstova iz islamistike uvaženih i priznatih autora pruži uvid u izdašnost i ljepotu literature iz nekoliko njenih oblasti (ahlak, tefsir, sunnet, povijest islama…), potakne formiranje navika redovnog čitanja, promišljanja i cjeloživotnog učenja, afirmiše pozitivne priče, motiviše činjenje dobra i poboljša produktivnost. Svi objavljeni sadržaji su pažljivo odabrani uz nadu da će biti poput kapljica koje će upornošću razbiti i saprati naslage učmalosti, neznanja i intelektualne tromosti.

Pozivamo uvažene čitaoce da se pridruže Webhana Forumu. Vjerujemo da će Webhana Forum biti lišen jalovih i neproduktivnih rasprava, a zamišljen je kao platforma za dijeljenje korisnih sadržaja i ideja.

Nadamo se da će cijenjeni autori aktivno učestvovati u poboljšanju sadržaja Webhana internet magazina na način da nam šalju tekstove, radove, članke, sugestije i kritike na email adresu webhana@webhana.com.

 … jedino želim učiniti dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi samo od Allaha; u Njega se uzdam i Njemu se obraćam. (Kur'an, 11:88)

Urednik